Haber

Bitlis’te Kara Kovan Bal Hasadına Başlandı

Bitlis’te söğüt dallarından yapılan, üzeri kil ve gübre ile sıvanan özel kovanlarda üretilen kara kovan balının hasadına başlandı.

Yaylalarda hiçbir katkı maddesi kullanılmadan üretilen Bitlis siyah arı kovanı balı, şehrin değerli gelir kaynakları arasında yer alıyor.

Prolin değeri yüksek olan ve havaların soğumasıyla birlikte toplanıp satışı yapılan Karakovan balı, hem yurt içinde hem de yurt dışında talep görüyor.

Bitlisli bal üreticisi Serdar Nevzat Ersan, gazetecilere yaptığı açıklamada, Organik Tarım Yönetmeliğine uygun bal ürettiklerini söyledi.

Geçtiğimiz yıl Londra’da düzenlenen uluslararası bal yarışmasında “altın bal” ödülü alan balın kendi bölgelerinde üretildiğini anlatan Ersan, “Bitlis bitki çeşitliliği açısından zengin bir şehir. Yüzlerce bitki türü var. Bal üretiyoruz. Geleneksel yöntemleri kullanarak Londra’daki yarışmanın ardından yurt dışına çıktık.” “Yurt dışından talep arttı.” söz konusu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu